חופשה רגילה ("רגילה")אחרי כל 4 חודשים של שירות, מגיע לכם, חיילי חובה, שישה ימים רצופים של חופש פרוע וחסר גבולות. מדובר על שבוע (בדרך כלל ראשון עד ראשון) שבו לא תצטרכו להתייצב ביחידה או בבסיס, ותוכלו לעשות מה שבא לכם. ביחידות עורפיות, לפעמים אפשר לפצל את הרגילה ולקחת אותה כימי חופש בודדים, ואז מחשיבים אותה בחמישה ימים בודדים (כיוון שהיא לא כוללת סופ"ש). בעיקרון, אסור לצבור חופשות, אבל אם קורה מצב שבו אי אפשר להוציא אתכם לחופש, מפקד בדרגת סגן אלוף יכול לאשר לכם צבירה של עד 12 ימים, אותם תוכלו לנצל במהלך השירות. אסור לצבא לחשב בתוך הרגילה את הזמן שלוקח לכם להגיע הביתה ולחזור ממנו, או להחשיב לכם חגים שבתות ומועדים רשמיים כימי חופש מנוצלים.
אם במהלך השבוע שלכם, חלילה וחס, חליתם ואושפזתם או קיבלתם ימי מחלה, או שנפטר קרוב משפחה שלכם ואתם ב"שבעה", או שקראו לכם לחזור ליחידה מסיבה כלשהיא – יחזירו לכם את ימי החופש האלה באישור של מפקד היחידה.
חופשת שחרור (חפש"ש)
מדובר במנהג עתיק יומין של חיילים שאוטוטו משתחררים, ומקבלים חופש בשבועות השירות האחרונים שלהם כדי להתארגן לקראת היציאה לאזרחות. זה קורה רק בתנאי שאופי השירות שלכם מאפשר את זה. אם אתם ג'ובניקים, אתם יכולים לקחת שבוע חופש לפני השחרור אבל רק אם נשארה לכם רגילה אחת 'לבזבז'. אם לא נשארו לכם ימים בכלל, שימו לב: הצבא מאפשר לכם לקחת שבוע לחופשת שחרור אם עברו יותר מחודשיים מאז שניצלתם את ימי החופש האחרונים שלכם. זאת אומרת שאם סיימתם עם כל הרגילות שלכם ונשארו לכם בין חודשיים לארבעה חודשים עד השחרור, תוכלו לקחת לעצמכם שבוע של חופשת שחרור, על חשבון צה"ל!
עוד _ למנייאק |
אם אתם משרתים ביחידה בעלת רמת פעילות א', מגיע לכם שבוע של חופשת שחרור על חשבון הצבא, בנוסף לימי החופש הרגילים שלכם. אם אתם משרתים ביחידה בעלת רמת פעילות א' פלוס (קרביים), מגיעים לכם שבועיים כאלו.
חופשת סוף שבוע ארוכה (שישבת או חמשו"ש)
כל חיילי החובה בצה"ל חייבים לצאת לפחות לסוף שבוע אחד בבית כל ארבעה שבועות. זאת אומרת שפעם בחודש חייבים לשחרר אתכם הביתה לבלות שישי שבת עם האוכל של אמא. זה כמובן לא אומר שלא תצאו לסופ"שים נוספים בבית, ולמעשה מעטות היחידות בצה"ל שמשחררות את החיילים שלהן רק פעם בחודש הביתה.
הביתה ולישון |
ההתחלה של חופשת סוף השבוע מוגדרת על ידי הצבא כיום שישי בשעה 12:00, או 10:00 בימי חורף. בפועל, רוב יחידות הצבא עובדות במתכונת של חמישה ימים בשבוע, ולכן החופשה מתחילה בחמישי עם סוף יום העבודה.
שני דברים חשובים נוספים: אי אפשר לצבור ימי חופש של סוף שבוע, ואתם זכאים להחזרי נסיעות מהבסיס אל הבית ומהבית אל הבסיס, אם נאלצתם לשלם על אחד משלבי הנסיעה האלו.
חופשה מיוחדת
אם ניצלתם את כל ימי הרגילה שלכם ואתם פשוט חייבים לצאת לחופש מסיבות אישיות או מטעמים מיוחדים, המפקד שלכם (בדרגת סא"ל) יכול לאשר לכם עד 30 ימי חופש נוספים בשנה. מה צריך לעשות? למלא טופס 59 במשרד ת"ש ולהגיש למפקד. בפועל, ואם המפקד שלכם ממש נחמד, הוא בדרך כלל יאשר לכם ותוכלו לצאת.
חופשה מיוחדת
אם ניצלתם את כל ימי הרגילה שלכם ואתם פשוט חייבים לצאת לחופש מסיבות אישיות או מטעמים מיוחדים, המפקד שלכם (בדרגת סא"ל) יכול לאשר לכם עד 30 ימי חופש נוספים בשנה. מה צריך לעשות? למלא טופס 59 במשרד ת"ש ולהגיש למפקד. בפועל, ואם המפקד שלכם ממש נחמד, הוא בדרך כלל יאשר לכם ותוכלו לצאת.
חופשה משפחתיתצה"ל קבע מקרים מיוחדים בהם בעיות או שמחות משפחתיות יזכו אתכם, חיילי החובה, בחופשות נוספות. סוגי החופשות הן אלו:
חופשת נישואין (לנישואי חייל או חיילת) – חופשה בת עשרה ימים על חשבון חופשה רגילה + רגילה עתידית.
חופשת לידה – כאשר אשתו של חייל נשוי ילדה בשעה טובה, או כאשר החייל אימץ ילד (באישור בית המשפט) קטן יותר מגיל 10 - חופשה בת שמונה ימים על חשבון הרגילה. חיילת שיולדת- משוחררת מהצבא).
חופשת אבל - לחייל אשר קרוב משפחתו נפטר, בקרבה המחייבת ישיבת "שבעה" - חופשה בת שמונה ימים על חשבון המערכת.
חופשה לאירוע משפחתי - חופשה למשך 24 שעות, לפחות, על חשבון המערכת לרגל שמחה משפחתית שמוגדרת כ:
- נישואיי אח, אחות, בן אח או בן אחות
- טקס ברית מילה להולדת אח, בן אח או בן אחות
- טקס ברית מילה להולדת אח, בן אח או בן אחות
- הולדת אחות
- בר מצווה של אח, בן אח או בן אחות
- בר מצווה של אח, בן אח או בן אחות
- חופשה של 24 שעות על חשבון המערכת לרגל אזכרה של קרוב משפחה מדרגה ראשונה - ביום ה-30, ומדי שנה ביום האזכרה
- חופשה של יום אחד ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל – לבן משפחה שכולה, על חשבון המערכת
- חופשה עקב פציעה או עקב מחלה של קרוב משפחה מדרגה ראשונה – אם המפקד סבור שקיים צורך ממשי בהימצאות החייל בבית, יינתנו לו שבעה ימים על חשבון המערכת. אפשר להאריך את החופשה על ידי הגשת בקשה במשרד ת"ש.
חופשה לפני בחינותאם אתם לומדים בזמן הצבא, או שנרשמתם ללימודים לאחר השחרור, הצבא מאפשר לכם לצאת לחופשות לימודים לפני מבחנים או בחינות מעבר.
אם אתם לומדים לקראת בחינת בגרות, תוכלו לצאת לחופשה של 5 ימים (כולל יום הבחינה) כדי ללמוד לקראתה, במקצוע אחד במועד קיץ או חורף. שחצי מהימים ייחשבו לכם כימי חופש רגילים וחצי כחופשה מיוחדת. אם אתם נמצאים בשנה האחרונה של השירות ולומדים לקראת הפסיכומטרי, תוכלו לקחת 4-12 ימי חופש על חשבון חופשה מיוחדת. אם אתם לומדים לקראת בחינת מעבר או קבלה למוסד להשכלה גבוהה, ותאריך השחרור שלכם הוא ממש לפני תחילת שנת הלימודים האקדמאים הקרובה, תוכלו לקבל 4-12 ימי חופש על חשבון חופשה מיוחדת כדי ללמוד, לעבור, ולהתקבל. בהצלחה!
חופשת מחלהחופשת מחלה (ימי "ג") תינתן לכם על ידי רופא צבאי שבדק אתכם וקבע שאתם חולים ולכן כדאי שתנוחו בבית. הבדיקה יכולה להתבצע או ביחידה הקבועה שלכם, או במתקן אשפוז רפואי צבאי אחר (למשל, קצין העיר), או בבית חולים אזרחי שהופניתם אליו על ידי הרופא. רופא צבאי רגיל בדרך כלל יכול לאשר עד שלושה ימי ג', ואם הוא מחליט שהמצב שלכם דורש יותר מזה, הוא יפנה אתכם לאשפוז או בדיקה במתקן צבאי מומחה (למשל בצריפין) ושם ייקבעו לכם את ימי המחלה שמגיעים לכם. ג' אחד פירושו יום מחלה בבית, והוא תקף ליום בו קיבלתם אותו בלבד, אלא אם כן הוא ניתן לכם אחרי השעה 19:00 בערב, ואז הוא מתייחס ליום שלמחרת.
שלילת חופשהחשוב שתדעו שאסור לצבא לשלול לכם חופשות המגיעות לכם לפי החוק: רגילה וחופשת סוף שבוע. שלילת חופשה באופן כללי יכולה להתבצע רק על-ידי מפקד מוסמך (סרן ומעלה, או מפקד בבסיס טירונים), כששלילת חופשה של חיילת תעשה באישור קצין בדרגת סא"ל לפחות. על שלילת חופשה (ארוכה מחמש שעות) חייבים להודיע לכם לא יאוחר משמונה שעות לפני החופשה ולא, חייבים לשחרר אתכם לחופשה במועדה. דבר נוסף - אסור לשלול חופשה כעונש קולקטיבי, או כאמצעי להפעלת לחץ חברתי. ככה שאל תאמינו למ"כים רעים שמאיימים עליכם בזה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה