מהם חמשת התארים הכי מבוקשים?
מהמרים על משפטים בראש רשימת התארים המבוקשים? מחכה לכם הפתעה. בדקנו מהם חמשת המקצועות הכי מבוקשים לשנת תשע"ב, ואיזה מקצוע לא נכנס לחמישייה בהפרש זניח
איילת רוזן | mako |
רפואה- עדיין מככב ברשימת המקצועות המבוקשים
צילום׃ ThinkStock
סיום השנה האקדמית וההסתגרות עם הספרים לקראת סיום תקופת המבחנים, הוא אות הפתיחה להכנות של הסטודנטים והאוניברסיטאות לשנת הלימודים הבאה. ההרשמה נסגרה לא מזמן וגם השנה מציעות לכם האוניברסיטאות שלל חוגים ותחומי לימוד לתואר ראשון, אותם תוכלו להתחיל כבר באוקטובר הקרוב.
העובדה שיש חוגים פופולאריים יותר ופופולאריים פחות היא לא סוד ובהתאם לכך בדרך כלל גם משתנים תנאי הקבלה. לכבוד סיום שנת הלימודים, החלטנו לבדוק את נתוני המועצה להשכלה גבוהה ולגלות מהם את המקצועות הכי מבוקשים בקרב הסטודנטים הישראלים באוניברסיטאות לשנת הלימודים התשע”ב.
משפטים? לא במקום הראשון
רפואה ומשפטים היו הניחושים הראשונים שלנו, אבל הופתענו לגלות שבמקום הראשון במספר הנרשמים לתואר אוניברסיטאי, מחזיק דווקא החוג להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, אליו נרשמו לא פחות מ-1,753 סטודנטיות וסטודנטים. למעשה, החוג כל כך מבוקש, שהוא נמצא בפער גדול של 153 נרשמים מהמקום השני ברשימת המבוקשים. האם יכול להיות שהחלום של האמא הישראלית השתנה והיא מעדיפה לדחוף את ילדיה לעבר משכורת של מהנדס חשמל ולוותר על הנחת שמסבה לה האמירה הנונשלנטית - “הבן שלי הוא עורך דין" או "הבת שלי היא רופאה?”. האמת היא שעם משכורות הרופאים המתמחים והניצול של עורכי הדין בסטאז' שבדרך לבחינות הלשכה - קשה להאשים אותה. אם התחלתם להצטער בשביל החוג לרפואה– אל תמהרו להרכין ראש. זה נכון, נרשמה תבוסה בקרב על המקום הראשון, אבל למרות זאת, מקצוע הרפואה עדיין מככב במעלה רשימת המקצועות המבוקשים ומגיע למקום השני והמכובד ברשימה, עם 1,600 נרשמים ונרשמות שתוך שבע שנים תקראו להם "דוקטור" ותנסו להשתחל אל התורים שלהם עם התירוץ שלא מתיישן לעולם: "אני רק שאלה". כן, כמות הנרשמים לרפואה בהחלט לא מבוטלת, במיוחד בהתחשב בדרישות הגבוהות בהן צריכים הסטודנטיות והסטודנטים החדשים לעמוד.
במקום השלישי-תיקו
במקום השלישי ממתין לנו תיקו מותח בין המקצוע שציפיתם לראות בשלישיה הפותחת לבין זה שאפילו לא עבר בדעתכם: כיאה למעצמת היי-טק, נמצא במקום השלישי החוג למדעי המחשב – זה שכל מי שקראתם לו חנון בבית הספר מגיע אליו. לידו באותו המושב, עם אותו מספר נרשמים בדיוק, נמצא החוג לביולוגיה - שניהם עם 1,526 נרשמים ונרשמות.
תתפלאו לשמוע, אבל ארבעת החוגים הללו עוקפים בסיבוב את החוג למשפטים, שתודו שדירגתם הרבה יותר גבוה ברשימה הדמיונית שלכם. לא פחות ממאה ועשרים נרשמים מפרידים בין הגלימה של החוג למשפטים שתופס את המקום הרביעי, לבין החוגים למדעי המחשב והביולוגיה שהגיעו את המקום השלישי, הפרש שגורם לנו לתהות אם הסטודנטים הצעירים שמעו על הרוויה הגדולה שיש בשוק עורכי הדין הישראלי והחליטו לוותר - או שאולי הנוער של היום פשוט כבר לא כל כך מתחשב בדעת ההורים כמו פעם.
לא ממלאים כיתה: התארים הכי פחות מבוקשים
מספר נרשמים נמוך
צילום׃ Thinkstock
במקום החמישי- הפתעה
ובכן, במקום החמישי ברשימת המקצועות הלא פופולאריים בישראל נמצאת הפתעה גמורה אז אולי כדאי שתשבו. מוכנים? מסתבר שהתואר הראשון במנהל העסקים זוכה לפחות נרשמים ממה שנדמה לנו כי הוא עומד איתן במקום החמישי ברשימת המקצועות שזכו לכמות הנרשמים הקטנה ביותר לתשע"ב. מי שהשיג אותו ברשימה, עם עשרים נרשמים פחות, הוא דווקא חוג שאולי דווקא כן ציפיתם למצוא כאן: ההיסטוריה של האמנות. כן, כנראה שהצעירים של היום לא נמשכים להיכרות עם אמנים מהרנסנס או התעמקות בהיסטוריה של הפיסול ומעדיפים מקצועות שזוכים ליוקרה גדולה יותר, גם אם רמת העניין בהם פחותה.
הפרש של 60 אחוז בין המקום הראשון לשני
במקום השלישי ברשימת המקצועות הלא פופולאריים בישראל נמצאת דווקא הרוקחות, מקצוע שבוגריו פוגשים אותנו עצבניים ומנוזלים בתור בבתי המרקחת ונושאים אחריות כבדה: טעות קטנה שלהם עלולה לגרום למחיר כבד. אפילו, התואר בהיסטוריה של האמנות זכה ל-15 אמנים מיוסרים יותר ממספרם של הרוקחים לעתיד. ואם תרצו להתעמק במספרים הללו, תוכלו לשוחח עם אחד מהנרשמים לתואר שנמצא במקום השני ברשימת התארים הלא פופולאריים בישראל.
יש לכם ניחוש? ובכן, הנתונים מגלים שהצעירים הישראלים לא מוכנים לשמוע על מדגם אשכולות ומבחני T ומדירים רגליהם מהחוג לסטטיסטיקה ועד שתעכלו את העובדה הזו, הרשו לנו להניח שסטטיסטית, אין הרבה סיכוי שחשבתם על התואר בסטטיסטיקה. אבל כשמשווים את התואר בסטטיסטיקה למקצוע הלימודים שעומד במקום הראשון ברשימת המקצועות הלא מקובלים שלנו, הוא נראה פתאום פופולארי מאוד, עם הפרש של 60% במספר הסטודנטים שבחרו בסטטיסטיקה.
אז מה הוא המקצוע הכי פחות מבוקש ללימודים במדינת ישראל? גם כאן מצפה לנו הפתעה, כשמתברר שהמקצוע שזכה למספר הנרשמים המועט ביותר באוניברסיטאות בשנת הלימודים התשע"ב היה דווקא ההנדסה הביוטכנולוגית. לא מדובר בלימודי ביוטכנולוגיה לתואר ראשון, אלא ללימודים שמשלבים הנדסה עם תחום הלימוד הביוטכנולוגי ואולי ההתמקדות בתחום הספציפי הזה היא שהביאה למספר הנרשמים הנמוך.
תקשורת או כימיה?
כך או כך, פה לא נגמרות ההפתעות: בהמשך הרשימה תמצאו את לימודי התקשורת, שנמצאים במקום השמיני מהסוף במדד הפופולאריות ולא הסתפקו בעלבון הזה, אלא קיבלו עוד מכה כשזכו לנרשם אחד פחות מלימודי הכימיה. תודו שלא הייתם מנחשים.
אליהם מצטרפים המקצועות שאינם הפתעה גדולה: גיאוגרפיה וספרות ולשון עברית, שמדורגים במקום השישי והשביעי ברשימת המקצועות הכי פחות מבוקשים בישראל.
אליהם מצטרפים המקצועות שאינם הפתעה גדולה: גיאוגרפיה וספרות ולשון עברית, שמדורגים במקום השישי והשביעי ברשימת המקצועות הכי פחות מבוקשים בישראל.